Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, máte pravdu. V první řadě jde o kvalitu a pak až otázka původu. Vyřešil jsem to tak, že si jezdím pro potraviny do zahraničí a u nás téměř nic nekoupím. Jistě některé potraviny co si přivezu jsou z českých surovin, ale přesto si je raději koupím venku. Prostě protože tam si kvalitu hlídají více a dovolí si méně. Na chuti a kvalitě je to poté znát.

0 0
možnosti
PS

P66e46t44r 59S48k81á77c20e37l

22. 2. 2017 19:31

Původ potravin je ze všeho nejdůležitější, samozřejmě kvalita s ním jde ruku v ruce. Jeden moudrý lékař řekl, že konzumovat bychom měli potraviny vypěstované v okruhu 60 km. Což mi připomnělo....jdu si nalít červeného Vavřince ze Strachotína. Tato obec je na samé hranici od našeho bydliště. Takže víno odtud je zdravé a prospěšné pro mne a moje okolí.

Ale vážně - více o zdravé stravě se dozvíte od sdružení "Jídlo z blízka". Koneckonců i pan Ludvík Vaculík ve své knize "Sekyra" popisuje teorii (podle mne pravdivou), že již jeho otec, procházeje se po Valašské krajině, byl nabíjen atomy této země, krajiny. Načež hned tam položil otázku směřující k imigrantům: "Kde jsou vaše atomy?". Tehdy ještě pan Vaculík netušil, do jakých obludných rozměrů se přesun obyvatel planety rozroste.

Zpět ke kvalitě - po roce 1990 jsem byl přesvědčen, že naše demokraticky zvolené vlády budou mít jeden z prioritních cílů zajištění zdravé strany pro náš národ. Jak moc jsem se mýlil, jak moc mne všichni neschopní chlapci za 27 let, co byli ve vedení státu, zklamali! Totiž platí:

"Osudy národů závisí na způsobu, jak jsou vyživovány"! ̈- L.N.Tolstoj.

"Tvá strava bude tvým lékem" - Hippokrates.

Takže národe,voliči. Všichni se zvednout ze židle a jít k volbám. A pokud chceme opravdu přeměny vedoucí mj. i ke zdravějšímu životu, dejme hlas jen NEparlamentním stranám. Jiná zákonná výpověď stávajícím neschopným není známa. Pokud má někdo lepší zákonné řešení, sem s tím. Rád se přiučím...R^

0 0
možnosti
VV

Ceske potraviny? To bychom museli snad kupvat jen repkovy olej. Na Tom cesti zemedelci vydelavaji nejvic.

A u mlecnych vyrobku? tam je v chuti ci kvalite roudil vetsi nez mezi dnem a noci. Jedna mlekarna vyrabi vynikajici jogurty, ale Maslo uz je podezrele bile a ani jako Maslo nechutna. A u jine je to zase naopak. Kdo se obcas toula po jihozapadnich Cechach, potka casto mlekarenske cisterny sice s ceskou poznavaci znackou, ale pomalovane napisy nemeckych mlekaren.

0 0
možnosti
MK

M87i60l14a38n 13K27e22s76l

22. 2. 2017 13:51

Kvalita a zdravotní nezávadnost.Zdravotní nezávadnost by mělo garantovat příslušné ministerstvo.Kvalitu nechť si pohlídá každý sám.Ten při tom vychází z pohledu na naditou peněženku,z chuťových představ a zvyklostí.Obsah peněženky u mnoha nás má velkou váhu na rozhodnutí,co koupíme a sníme.Proč se do toho montuje malý ministr,proč to nenechá na prodejcích.Ti nejlépe vědí,co prodávat a za kolik.Proč organisuje akce typu : Vlastenci vzdujte se z českého zelí a ne z toho polského.

0 0
možnosti
MC

Ano je to jen reklamní trik. Ovšem pravdou je, že koupí domácích výrobků budou Češi bohatnout. Tu kvalitu však jen obtížně může spotřebitel sám posoudit.

0 0
možnosti
Foto

Spotřebitel, pokud mu na tom co jí záleží, není blblý a pokud si dá tu práci a nekupuje co mu reklama nakuká, čte etikety a někdy srovnal stejné výrobky u nás a ty samé třeba z Německa, zjistí určité nesrovnalosti i sám jako neodborník :-)

1 0
možnosti
Foto

Především je nutné zrušit české ministerstvo zemědělství. Žádnou výživu obyvatelstva ČR pomocí státních zemědělských a ani živočišných podniků toto ministerstvo jako před 28 lety nezajišťuje. Na výrobní činnost soukromých subjektů pouze dohlíží a spotřebitelům se snaží (stále dost marně) namluvit, že kvalitu potravin prodávaných zahraničními řetězci na území ČR přísně hlídá (a to dokonce ještě dříve než kamiony se zbožím přejedou české hranice).

0 0
možnosti
  • Počet článků 418
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 1367x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik