Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P33e40t86r 64B94u90r57i10a35n

24. 9. 2018 10:53

Proč každého dráždí průměrná mzda? Protože Čech je tvor z podstaty závistivý. Je to jen suché průměrné číslo a ne předpis. Stejně jako průměrné stáří aut na našich silnicích, nebo frekvence sexuálních styků. Na to si ale kupodivu neztěžuje nikdo. A propo, kdyby většina (což je matematicky nemožné) dosahovala průměrného platu, ten by se potom matematicky zvýšil a zase by na něj většina nedosáhla.

A ještě dovětek, mnoho lidí na průměr dosáhne, ale neví o tom, protože svůj plat počítá jen z jednoho zaměstnání a ještě k tomu v čistém.

2 0
možnosti
JL

Zdá se, že zde platí pravidlo: když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

0 0
možnosti
VH

Zdá se, že neděláte nic jiného, než hledáte zaměstnání. Že víte o tolika problémech při hledání místa. Platných zejména v současnosti.

Hol - jedna baba povídala.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel přímo z praxe. Můžete vyzkoušet :-)

0 0
možnosti
Foto

Ono to je ale i vzhledem ke spotřebitelům. Odebíráte léta časopis, tedy jste předplatitel? Noví předplatitelé dostanou dárek, vy ne. Ozval jsme se, dostal jsem dárek taky. Po dvou letech jsem usoudil, že bych zase mohl mít nárok na dárek. Ozval jsme se. Nedostal jsem. Tak jsem přestal být předplatitelem.

Vím, že v pracovněprávních vztazích to tak jednoduché není. Ale možná že právě v souvislosti s hospodářským růstem, nedostatkem lidí a růstem mezd je čas, aby se ti "staří" zaměstnanci začali ozývat.

0 0
možnosti
Foto

Ano, podobné jednání mají v oblibě například mobilní operátoři:-(

0 0
možnosti
AT

Spatlala jste několik věcí dohromady ale budiž. K problému č.1 - lepší ohodnocení nastupujícího zaměstnance. Žijeme v rozvinutém kapitalismu, kdy cena zboží a služeb je daná poměrem poptávky a nabídky. Pokud v současné situaci, kdy lidi prostě nejsou, zaměstanavatel pracovníka nutně potřebuje a závisí na něm chod a prosperita firmy, nezbývá, než ho přeplatit a uplatit. Ti stávající byli najatí v sitauci, kdy poměr poptávky a nabídky byl jiný - bohužel. Jiná věc je, že to nedělá v pracovním kolektivu dobrotu a pokud to zaměstnavatel postupně neřeší, může se mu to obloukem vrátit. Jak správně naznačujete, je namístě se ozvat a vynutit si odpovídající ohodnocení. A včas. Dokud poměr poptávky a nabídky hraje v jejich prospěch.

Pokud se divíte, že se zvedá průměrná mzda a ve vaší výplatnici to není vidět, asi pracujete v oboru, kde nouze o lidi není. Já naopak kolem sebe dramatický růst mezd vidím.

P.S.: poznámku o exekutorech v této souvislosti přecházím s pousmáním. Dnes jsem třeba šel do práce a žádný exekutor mě po cestě nepřepadl.

2 0
možnosti
Foto

Pracuji v oboru, kde je potřeba čím dál víc lidí, ale nepatří mezi ty vysoko ohodnocené.

0 0
možnosti
  • Počet článků 418
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 1367x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik