Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Paní asi žije někde jinde. Tady je to svinstvo. Podívejte se,jak to řeší ostatzní země v EU. A v Praze to je bezvadná trafika dřívějšího presidenta exekutorů - JUDr Podkonického - neznáte ?

0 0
možnosti
PR

Souhlasím s tím že dluhy se mají platit,nebo alespoň spolupracovat při řešení problému. Musíte ovšem o tom dluhu vědět. Uvedu pár příkladů kdy ten špatný není dlužník ale ten kdo peníze vymáhá a vůbec mu nejde o těch pár desetikorun které byly na počátku.

Dluh asi 15 kč za jízdenku, jízda na černo, revizor, ihned druhý den jde dotyčný zaplatit. Dáma v dopravním podniku přijme platbu za pokutu a neupozorní na to že je potřeba zaplatit taky 15 kč za jízdenku, Dluh je odprodán spřáteleným vymahačům. Toto dělaly některé dopravní podniky naprosto pravidelně a vědomě.

Příklad druhý, student dluží pár korun na vysoké škole. Přestože škola má jeho telefon, email, adresu dočasného bydliště (práce na pár měsíců mimo trvalé bydliště) tak informaci o dluhu pošlou pouze na adresu trvalého bydliště. Samozřejmě je dopis pouze do vlastních rukou adresáta.

Příklad třetí, stará babka v době kdy se platily u lékařů regulační poplatky. Když se vrátila domů s hlavou plnou starostí, tak dávno zapomněla na 30 kč které tam dluží. Řada nemocnic tyto dlužné poplatky přeprodávala se ziskem za 50 kč vymahačům.

V řadě takových případů by všichni tito dlužníci nebo jejich rodiny dluhy velmi rádi zaplatili. Není možné všechny dlužníky házet do jednoho pytle. Když se rodina té babky pro jistotu v nemocnici poptá jestli tam dotyčná nemá dluh tak je odpovězeno že nikoliv. Samozřejmě už to dluží nějakým vymahačům. Rozhodě by zákony neměly umožňovat přeprodávání dluhů.

1 0
možnosti
Foto

Jaké procento z těchto exekucí jsou dříve nezletilé děti z chudých rodin? Píšu tady o rodičích, píšu tady o nezletilcích (kteří už si uvědomují co dělají sami za sebe) a hlavně o normálních dospělých lidech, kterých se to také týká. Jezdím v MHD denně několikrát a těch černých pasažérů je hodně.

0 0
možnosti
IK

Skutečně knížecí rada pro dítě, které je finančně i společensky zcela závislé na rodičích - nejezdit na černo! Případně si vyjednat s DP splátkový kalendář!!!

A co takhle včas řešit neuhrazené služby, třeba svoz odpadu?! Součástí práce sociálních služeba, OSPODu a zaměstnanců dětských domovů by zřejmě mělo být školení dětí už od útlého věku v tom, který úřad a podnik si mají včas oběhnou a domluvit si splácení potencionálních dluhů, aby to na ně nevybaflo v okamžiku dosažení plnoletosti.

To tedy musí být matroš, na kterém ujíždíte.

Možná jste si toho nevšimla, ale většina dětí, které v dospělosti tvrdě doplácí na prohřešky z dob, kdy nebyli právně odpovědní, jsou potomci sociálně slabých a hlavně(!) fiskálně naprosto nezodpovědných rodičů. Často jezdii na černo prostě proto, že jim rodiče jízdenku nebo kupón nekoupili, někdy přímo na jejich příkaz - ostatně dívenka, o které mluvíte, jela na černo ve společnosti své matky.

Řešení by bylo jednoduché - za děti až do doby jejich zletilosti by měli plnou odpovědnost nést rodiče. Počínaje povinností uhradit rozbité okno až po dluhy vzniklé jízdou na černo nebo neuhrazenými službami.

1 0
možnosti

Podle téhle logiky není potřeba dávat do aut pásy a airbagy, protože přece stačí jezdit správně ne?

1 0
možnosti
Foto

Promiňte, ale jste zcela vedle.

Jistě, že jezdit na černo a ignorovat pokuty vede ke špatným koncům.

Jde ale o případy, kdy děti jedou na černo, stát počká, až dítě dosáhne plnoletosti a pak ho sejme za čin spáchaný v době nezletilosti. Tady byste ještě mohla namítat, že přece jen to dítě jelo na černo (tedy něco spáchalo), jenže stejně se postupuje v případech, kdy rodiče za dítě neplatí poplatek za komunální odpad - to je zcela nemravné, protože tady se dítě naprosto ničeho nedopustilo.

Tohle dělali za Stalina s dětmi třídních nepřátel - nezletilé zavřeli do pasťáku a v den 18.narozenin odvedli na popravu.

4 0
možnosti
Foto

Jistě, pokud to rodiče nevědí, je to trochu jiná situace. Jenže pokud u toho je? Píšete: rodiče za dítě neplatí poplatek za odpady. Za sebe platí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 418
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 1367x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik