Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Teď je "IN" biorezonance. Vyléčí všechno. Od závislosti na nikotinu až po neplodnost. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Poctivý léčitel je oxymoron.

0 1
možnosti

Kdo je poctivý léčitel, je naprosto jasné. Je to ten, který si povede na každého klienta úplnou zdravotnickou doukumentaci, na všechny případy, bez ohledu na úspěšnost léčby, tak, aby i zpětně mohl kterýkoliv jiný odborník léčebné postupy přezkoumat a vyslovit se k jejich správnosti.

Stejně jako v kterékoliv lékařské ordinaci.

1 0
možnosti

Situace je mnohem horší, podle současných zákonů nesmí žádný léčitel vykonávat praxi takže nevěřím, že bude stačit "registrace a razítko".

0 0
možnosti

Zdá se mi, že většina diskutujících (i autorka sama) tady lamentuje nad něčím, co si jen domýšlí. Přitom zásadní fakt popisuje autorka hned ve třetí větě svého blogu - miít razítko a vést dokumentaci (a co řečeno nebylo - samozřejmě odvádět daně). Nic víc a nic míň. Vážně pochybuji, že by stát ještě nějak určoval, které alternativní metody jsou a které nejsou šarlatánstvím. A každý "léčitel", který do dokumentace napíše "pacient byl poučen, že mu doporučuji i konzultaci s klasickým lékařem" (to jsem si vymyslel, ale asi něco v tom smyslu), bude dostatečně krytý, aby se nedostal do konfliktu se zákonem. Všechno ostatní už okecá buď sám, nebo jeho právník. Nakonec si neodpustím rýpnutí do slovního spojení "poctivý léčitel". Já osobně rozděluju léčitele na "vědomé podvodníky" a "ty, kteří tomu věří". Ti druzí by se možná dali nazvat "poctivými léčiteli", což ovšem nevypovídá nic o skutečné účinnosti jejich "léčby". Jen o jejich vnitřní poctivosti.

2 0
možnosti
Foto

Je to ta jednoduchá stará písnička cui bono, jak jste sama uvedla. Farmaceutický průmysl je gigant, který rozhodně nepotřebuje takovýto typ konkurence. Kdo by pak všechny ty prášky atd. kupoval, kdyby se nám lidi začali léčit (přesněji řečeno uzdravovat) takto přírodně?

O pravosti tak bude rozhodovat úředník a dokládání bude těžké, protože si představuji, že mnoho lidí – ať léčitelů nebo jejich klientů – se pro strach z posměchu pitomců s těmito záležitostmi na veřejnosti příliš nevytahuje. Jak reálně lze pak očekávat, že klient, který se takto alternativně vyléčil, bude mít chuť sebrat se a jít něco popisovat a dokládat někam na úřad?

Je to vlastně pořád to samé – mainstream, úředně schválený postup a produkt, z něhož systém tyje, vs. alternativa, příroda a hloubka, která je pro jakýkoli státní moloch kontraproduktivní a v podstatě nebezpečná...

Karma.

1 0
možnosti
Foto

Pan Paseka uz bohuzel zemrel. A zadne testovani nepotreboval, za nej mluvily vysledky.

1 0
možnosti

Zkusila jsem Paseku i brněnského Kožíška. Oba stejní bezskrupulózní šarlatáni. Ale když se člověk dusí, chytá se všeho a tito gauneři se na lidském strachu dobře živí.

1 0
možnosti
Foto

O tom, kdo je léčitel či šarlatán mohou rozhodnout jen jejich pacienti. Pokud ho chtějí, ať ho mají.

1 0
možnosti
Foto

To je prave ten problem, ze o tom co je a neni sarlatanstvi hodla rozhodovat stat.

1 0
možnosti

"kdo z léčitelů by mohl být označen jako poctivý a kdo šarlatán". Stačí dokázat že se o podvod nejedná. Pokud má pan Paseka nejakou miořádnou schopnost, může si jí nechat otestovat , např. zde:

http://www.falesni-hraci.cz/cs/paranormalni-vyzva

... a ještě vydělá miliony a spustí vědecku revoluci. Za šarlatána nebude dále považován ten, kdo je v souladu s vědou - kdo vám doporučí cvičit každé ráno a nekouřit.

2 0
možnosti

Pokud existují paranormální schopnosti, pak je v žádném případě není možné testovat podobným způsobem, jak to provádí partička které patří odkaz. Všechny veřejně dostupné "vědecké" experimenty, které mají ověřovat paranormální schopnosti jsou postaveny v rozporu s vědeckou metodou, jedině snad to co dělala Kahudova laboratoř (než ji Havel nechal zavřít) mělo rozumný základ.

Vše je postaveno tak, jako když požadujete důkaz, že fotografie dokáže zachytit obraz, ale celý proces máte provádět tak aby "komise" mohla koukat do temné komory za plného osvětlení...

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS