Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sčítání lidu je zcela zbytečný akce, protože veškerá "užitečná" data se dají najít na internetu, např. s nákupů na e-shopech. Pak tu máme počet vydaných občanek a podobných průkazů, matriku atd. Ale někdo musí obhájit své dobře placené místo.

1 0
možnosti

Po spoustě důchodců neexistuje žádná digitální stopa.:-)

0 0
možnosti

A co jako očekáváte, že se po sčítání lidu stane? Že když napíšete, že nemáte myčku, vtrhne k vám obchodní agent s nabídkou myček? Co se tak šíleného stalo po minulém sčítání, když se oproti letošku údajně požadovalo dvakrát více údajů?8-o

2 0
možnosti
Foto

Pracovníci komise dostanou prémie. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Pánové, máte pravdu. Díky technologiím rozséváme data všude. O sobě i všech možných soukromých informacích. Jen to sčítání je takový pohodlný balíček vše v jednom pro stát.:-/

0 1
možnosti

To, co se zjišťuje, je už dávno překonaný přežitek, který se dá bez problémů zjistit dnešními technickými prostředky a datovými archívy.

Škoda jen, že páni poslanci odsouhlasili v minulosti ukončení používání rodných čísel, který byl ten nejlepší datový výmysl, který u nás komunisté zavedli.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Jak se vlastně máme dobře, jestliže řešíme takové problémy: sčítat-nesčítat, a ne, jeslti zítra budu mít jídlo, vodu, jestli v noci nepřiletí raketa a nerozboří mi dům, jeslti se večer všichni sejdeme živí a zdraví... atd.

2 1
možnosti

Přečtěte si Orwela.

Vše má svůj počátek a průběh. A jen Velký bratr ví co, proč, nač.

1 0
možnosti

"Výsledky sčítání jsou anonymní. Vždy jde pouze o souhrnná statistická data (počty, podíly či průměry) bez možnosti identifikovat v nich konkrétní osoby. Pro vyplnění sčítacího formuláře je však třeba uvést svou totožnost. (konec citátu)"

Jsou to dva pojmy, identifikace pro vyplnění formuláře a výsledky z formuláře čerpané.

Jednoduché, jak by se úřad dozvěděl zda jste svůj formulář vyplnila a odevzdala, kdyby neznal vaše osobní udaje?

Všechno je zneužitelné, ale podle zákona výstupy sčítání slouží jen pro statistické potřeby, na to je zákonem daná pod sankcemi mlčenlivost, jak ještě jinak byste chtěla vaše data ochránit?

Sčítání lidu má svoji historii

https://www.czso.cz/csu/czso/historie_scitani_lidu_na_uzemi_ceske_republiky_i_

3 2
možnosti
Foto

Když se nacisté dostali v Německu k moci, byli rádi, že před pár let před tím, bylo provedeno sčítání lidu ve kterém se lidé hlásili k nějaké víře. Bylo pak velmi snadné vytvořit seznamy lidí určených k likvidaci.

Raději budu dávat svá data soukromým společnostem, než státu.

4 0
možnosti
Foto

Sčítá se všude, jenom s tou ochranou dat je to u nás dost na pováženou.

1 1
možnosti
  • Počet článků 418
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 1367x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik