Milena Zelenková

Kazmův humus v Prostřenu

17. 05. 2017 9:33:36
Nedávné Prostřeno s hercem Karlem vzbudilo dost pozornosti a pochybností o tom, kam je možné televizní zábavu posunout a co už je přes čáru, co je skutečnost a co je jen hra kvůli sledovanosti.

Jen zopakuji: Kazmou nasazený herec celý týden v původně oblíbeném pořadu Prostřeno (kdysi zaměřeného na vaření "obyčejných lidí") předváděl nechutné divadlo: hrál tourettův syndrom, vyznačující se trhavými pohyby a výkřiky, někdy vulgárními, měl nainstalovanou "doma" rakev na spaní atd.

Sledovanost stoupala a Prima i Kazma si mnuli ruce. Druhý jmenovaný se teď plácá po rameni a chlubí, že byl právě za celým nechutným projektem. Aby celé záležitosti dodal punc jakéhosi pozitivna, tak to má být údajně upozornění na tuto, veřejnosti méně známou, nemoc.

Houby (spíš h...). Přestože tenhle projekt má moře obdivovatelů - a asi největší z nich je on sám - je to daleko za čarou. Jen nerozumím jedné věci, jak mohla televize nechat dojít něco, co veřejně vysílá, do takových, no jak bych to řekla slušně, "sraček"? Tedy nejen jedna, výše jmenovaná, ale postupně skoro všechny.

Znám hodně lidí, kteří doma televizi nemají a chápu proč. Já ji zatím mám, ale snažím si trénovat lepší výběr na co koukám. Přiznám se, že i já viděla některé díly s Karlem. V tomto bodu si sypu popel na hlavu. Bylo to přepísknuté a nechutné. Jestliže někdo chce skutečně udělat něco pro lidi s Tourettovým syndromem, může zveřejnit silný příběh Ivo Tomana, kouče a školitele osobního rozvoje, ne rozehrát urážlivou a nevkusnou šaškárnu. Mám podezření, jestli tam nebyla nakonec i tajná dohoda a podpora TV Prima. Úspěch zaručen, za každou cenu.

Nelíbí se mi lhaní, podvody, manipulace, ponižování, šikana a ztrapňování lidí ať už soukromě nebo veřejně. Ale jak vidět, tak spousta lidí takovým věcem s nadšením tleská a obdivuje je. Hmmm co bude příště?

Autor: Milena Zelenková | karma: 40.71 | přečteno: 10411 ×
Poslední články autora