Milena Zelenková

Při pohovoru vám pět minut popisují výhody a bonusy nabízené pozice a pak vám nedají nic

10. 07. 2017 9:05:42
I trh práce má svoje módní trendy. Kdysi letělo nabírání a vyhazování pracovníků po třech měsících zkušebky, pak byli trendy zaměstnanci na živnostenský list, v současnosti je IN zkrácený úvazek nebo dohoda.

Stálicí posledních pár let je slíbit při náboru cokoliv, zatímco smlouva obsahuje něco trochu jiného, dostat smlouvu až v den nástupu, kdy couvnou jen ti, co mají rozdělané další pracovní příležitosti a stažení platu na nejnutnější minimum. Třešničkou na dortu bych nazvala čím dál nižší hranici neatraktivních věkových kategorií, na kterou se zkouší všechno výše uvedené, pokud se vůbec někdo namáhá odpovědět.

Co se mi mockrát stalo, je praxe, kdy našemu hloučku zájemců o práci, slečna personalistka s velkou vášní vyprávěla, co všechno firma nabízí za výhody a bonusy náležející k oné báječné práci na hlavní pracovní poměr. Pak jsem dostala vyrozumění, že pozici obsadili někým jiným, ale můžou mi nabídnout tu samou práci na dohodu, kde kromě méně peněz pochopitelně nejsou žádné bonusy. Byla vůbec někdy ve hře skutečná práce na HPP? Ironií je, když vás ujišťují, že se k nim máte stejně hlásit pořád dál (pokud na dohodu nepřistoupíte), protože máte stále velkou šanci příště!!!

Slibem neurazíš. Podobné praktiky nejsou žádnou novinkou, začaly s nimi už kdysi firmy z kategorie: "zaplať a pak možná budeš mít práci".

Co bude moderní příště? Jaké trendy se chystají na obvyklou podzimní sezónu stěhování zaměstnanců, toužících po změně zaměstnavatele?

Autor: Milena Zelenková | karma: 23.60 | přečteno: 1194 ×
Poslední články autora