Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1) Léky jsou zboží jako kterékoliv jiné, tudíž jsou předmětem marketingových kampaní jako kterékoliv jiné zboží. Proč by mě to mělo překvapovat?

2) Účinnost léku je placebo efekt+efekt účinné látky. Účinnost homeopatik je roven jen placebo efektu.

3) Souhlasím že lidé do sebe často cpou léky zbytečně. Byla by potřeba pořádná osvěta (a chytřejší populace. Ale s tím těžko něco uděláme). Často ty léky mají na danou nemoc stejný efekt jako různé čajíčky a med. To jest, žádnou.

2 3
možnosti
BT

nebyl by nějaký příklad léku, opakuji léku,  který má nulovou účinnost?

2 1
možnosti
Foto

KarmaR^ Ano, je to strašení lidí firmami, které vyrábí léky, nic jiného. Konečně se začíná počítat s tím, že člověk funguje jako celek. Tedy psychika i tělo dohromady. Poslední informace od německých vědců je, že i rakovina se s úspěchem léčí hypnózou. Tělo si pomůže samo a léky jen tlumí bolest, ale to je nebezpečné. Bolest je signál, že tělu něco chybí. Už se ví i to, že se horečka nemá ihned srážet, že je to projev těla, aby si samo pomohlo a zničilo v sobě příčinu nemoci. Je toho hodně, co by se dalo napsat. Vystihla jste dobře , proč nás v médiích straší. Je to určitě financováno farmaceutickými firmami.R^R^

5 5
možnosti
HP

Nevšimla jsem si článku(ů), který se "snaží vyděsit", můžete na ty, co vám takové připadají, poskytnout linky? Abych si udělala představu, co vás to vlastně děsí.

2 1
možnosti
RK

Milá dámo. Už jsem to psal v diskusi pod článkem o domácích porodech. Dělám si rodokmen a dostal jsem se do mnoha matrik po celém ČR. (jsou na internetu, zkuste si to taky) Tam se totiž krásně dozvíte kdy a na co vaši předci zemřeli. A nejen ti. Třeba na jedné vesnici na Jižní Moravě během jednoho týdne zemřeli na chřipku tři lidé. Velmi mladí. Okolo dvaceti let. O jiných chorobách, které už ani neznáme, se ani zmiňovat nebudu. Z jedenácti dětí se dospělosti dožilo šest. Vědci, farmaceutické firmy, hygienici aj. se intenzivně snaží aby se nic takového nedělo a pak se najdou ignoranti, kteří si dovolí jejich úsilí tímto způsobem kritizovat, zpochybňovat a zesměšňovat. Co by miliony lidí po celém světě daly za to, kdyby se takhle o ně někdo staral.

4 3
možnosti
RK

Děkuji za mínus. Nic není jednoduššího než si moje slova ověřit. Jenže na to se lidé, co doma cucají předražené bonbónky a myslí si jak jim to pomáhá,  nikdy nezmůžou. :-)

5 3
možnosti
Foto

Dobrý den, moc Vám děkuji za článek, jelikož jsem chtěla něco podobného napsat také já a mám na to stejný názor jako Vy. Farmaceutické společnosti se pravděpodobně dověděly, že jim klesá zisk a tak není nic jednoduššího než lidi postrašit a naverbovat na očkování a prevenci a lidi nakupují léky a vitamíny a nechávají se očkovat... Přitom si neuvědomují, že většina léků je vytvořena tak, aby lidem způsobila jiný problém, na který je potřeba koupit jiný lék a dokolečka dokola... Až lidé otevřou oči a pochopí, že farmaceutické společnosti se snaží lidi, kteří nejsou zasvěcení, udržet nemocné, aby na těch "léčivech", které prodávají, vydělaly nehorázné peníze, potom se budou dít věci :-) Ale lidé se domnívají, že je to jakási konspirační teorie a my, co nevěříme lékům a očkování, jsme přece hlupáci, no ne? ;-)V

3 6
možnosti
PS

A čím to chcete podložit, kromě své víry a přání?:) a hlavně tomu neříkejte selský rozum:)

5 1
možnosti
PS

A teď-kdo je ovce? Ten který má strach z nemoci která pro jistou skupinu nebezpečná velmi je, nebo ten kdo nasedl na vlnu ... Všichni se spikli...? 

Autorko, mluvíte o strachu, ale to je záležitost toho jak se ke zprávám, které neříkají nic jiného než to, že začala chřipková vlna a že na chřipku mojou lidé i umřít. Pokid z toho děláte spiknutí farmaceutů a lékárníků, myslím si že chyba je na Vaší straně.

3 1
možnosti
HP

Ona má autorka- zatvrzelá uživatelka homeopatik- vůbec potíž s tím pochopit, co je to vlastně chřipka ;-)

http://milenazelenkova.blog.idnes.cz/c/273249/Pokus-vyjadrit-o-co-jde-v-homeopaticke-lecbe.html 

 a z diskuse, kde má nick javaho: http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120612_273249_blogidnes&vlakno=55569461

3 0
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1364x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik