Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pokud někdo pracuje za minimální mzdu (která je pod výší životního minima), má to ještě jeden aspekt.

Takový zaměstnanec má díky svým mizerným příjmům nárok na nejrůznější sociální dávky.

Takže firma, která s takto placenými zaměstnanci "zcela tržně podniká" má svoji činnost vlastně subvencovanou státem - něco zaplatí zaměstnancům firma, něco stát.

Je to asi příjemné podnikání...

1 1
možnosti
Foto

Životní minimum pro jednotlivce činí 3.410,- Kč ( existenční minimum je 2.200,- Kč ) a minimální mzda je 8.500,- Kč. Takže, to co jste napsal, že minimální mzda je pod výší životního minima, je nesmysl.

2 0
možnosti
Foto

Je pro mě zvláštní, jak pohrdavě se spousta "vzdělaných" lidí dívá na ty obyčejné, nekvalifikované práce. Jakoby neměla žádnou hodnotu a lidé, kteří ji vykonávají neměli právo na nic jiného než dřít a dřít a "držet hubu". Ale chtěla bych vidět, kdyby nebyl nikdo, kdo by tyhle práce vykonával. Kdo zkusil dlouhodoběji na vlastní kůži, možná změní úhel pohledu na to, jaké je to například uklízet po ostatních za symbolickou cenu!:-(

6 0
možnosti
Foto

To není pohrdavé. To je konstatování faktu, že ta práce za víc nestojí. A věřte tomu, že i když jsem dosti kvalitně vzdělaný, bylo období, že než abych pobíral nějakou státní sociální dávku, raději jsem vzal lopatu a krumpáč a pokládal pro tehdejší Telecom optické kabely. V blátě, v zimě a dešti.

3 0
možnosti
PF

P97e87t75r 25F69r50a22n86ě50k

22. 10. 2014 10:25

Hodnota práce zaměstnanců je tím vyšší, čím jsou nenahraditelnější. (Platí to ale především v soukromém sektoru.)

Čím větší máte dovednosti, tím větší odměny můžete požadovat. Řada lidí se dostane do pasti přesvědčení, že aby mohli mít "lepší" práci, musí mít na to školy. To je velký omyl. Musíte především něco umět a musíte to potenciálním zaměstnavatelům dokázat dobře odprezentovat. Škola vás to co je potřeba v praxi nenaučí.

5 0
možnosti
IS

Jaký je rozdíl mezi naším rádobykapitalismem a kapitalismem?

0 0
možnosti
Foto

Věnovat svůj drahocenný čas, svoje tělo i ducha, prostě svoje já někomu, koho jsem nikdy neviděla a kdo mě nikdy nepozdraví, za peníze, za které se nenajím a nezaplatím nájemné, a navíc je příště už nemusím dostat, to je lepší odejít někam do teplejších krajin, kde není zakázáno si postavit stan...

7 0
možnosti
AJŘ

Také si myslím, že věnovat čas a své pohodlí nějakému vydřiduchovi nemá cenu.

0 0
možnosti
BT

jaká práce taková odměna

0 0
možnosti
PK

P94a78v54e94l 72K47u39r97a82l

22. 10. 2014 9:54

hodnota je věc odvozená od slova "hodnotit".

Hodnocení je věc kterou musí dělat člověk, na základě svých znalostí a zkušeností.

Vezmeme si příklad, máme jablka, skořici, listové těsto, cukr

Průměrný kuchař z nich za 2 hodiny udělá štrůdl... (pro člověka alergického na skořici tím ovšem zcela zruší hodnotu jablek, těsta, a curku kterou měli pro něj předtím individuálně.

Neschopný kuchař může ze všeho udělat stěží poživatelnou kaši. 2 hodiny jeho práce mají tedy pro valnou většinu lidí zápornou hodnotu.

Jaká je nejnižší cena práce? Cena je hodnota vyjádřená v penězích... no minus nekonečno. Za některou aktivitu kterou lidi dělají by měli doplácet.

2 0
možnosti
Foto

Jako pomocná vědecká síla jako vš student v r. 1975 jsem pracoval za pět korun na hodinu.

2 0
možnosti
RC

coz je asi vic. 5*8*20=800 za mesic, tehdy prumerny plat asi 2000.

Dnes 50*8*20=8000, prumerny plat 25000.

Ja za mensi penize, nez v clanku = 37.5 za hodinu pracoval jako asisten na VS v roce 1997. Ale samozrejme, ty penize tehdy mely jinou hodnotu, nez ted. Odpovida to dnesnim 65 Kc na hodinu. Za praci, na kterou clovek potrebuje VS. Srovnejte s pracmei zminenymi v clanku, ktere jsou vesmes bez kvalifikace, pouze se zaucenim.

3 0
možnosti
MP

Cena práce je nepřímo úměrná počtu lidí kteří ji jsou schopni zastávat.  To je celé

5 0
možnosti
LC

platí to i u nejstaršího povolání na světě ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1364x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik