Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Ono dobrým příkladem budiž obrna spalničky a jiné nemoci, které jsme si zvykli, že už nejsou ...ale přišli antivaxerové a odmítači všeho a rázem jsou zpět...nejlepší jsou ti, co se odvolávají na to, že stačí 90% proočkovanost takže oni být nemusí...škoda, že není vakcína na hloupost a vysokou školu života

7 3
možnosti
Foto

Omílání toho stejného bezmyšlenkovitě dokola...

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Usoudil jsem, že mě prodělání covidu imunizovalo do té míry, že vakcína by mě lepší neposkytla. Proto se své dávky vzdávám ve prospěch někoho jiné, potřebnějšího, který ji navíc chce. Co je na tom k nepochopení?

10 0
možnosti
Foto

Takových chemikálií dnes do sebe sypete horem dílem kvanta.

1 0
možnosti
Foto

Asi jak kdo. Ale pokud jste s tím smířený, vaše rozhodnutí.

0 0
možnosti
Foto

Problém je v tom,že ti neockovani ohrožují i všechny ostatní.To vám nevadí?A uvědomte si,že jen díky nám očkovaný to zde může aspoň trochu fungovat.Co jste pro návrat k normálu udělala Vy?Takové bláboly covid opravdu nezastaví ..

0 8
možnosti
Foto

Jak ohrožují? Ti, co se dali očkovat, včetně vás, jsou přeci chráněni.

6 1
možnosti
HH

...jakási narychlo splácaná chemikálie...lidé se odjakživa báli toho, čemu nerozumí...ale neměli by to pak komentovat, ale chápu, že dnes je každý odborník na všechno...

4 0
možnosti
VB

Panu Vithovi: měl byste se seznámit se státy, které zvládají přes rok pandemii s minimálními zásahy do práv občanů, stačí jim stále opakovat - s příznaky buďte doma (po 10 dnech je člověk bezinfekční), omezte rizikové kontakty (s cizími lidmi mejdany), nechoďte nakupovat ve špičce, v MHD mějte roušku, buďte s přáteli radši venku než uvnitř, v práci i jinde stačí převážně rozestupy. Švédsko, Švýcarsko aj. své občany nebuzerují ani nestraší. Ti naši nejstarší zčásti zemřeli na covid-19, zčásti se nechali očkovat (a část z nich zemřela "po očkování"), vakcíny u nich fungují méně účinně, co do jejich ochrany, mladí nejsou příliš solidární, aby se nechali očkovat za ty starší, ale dnes se jim nedivím, protože některé nežádoucí závažné účinky se projevují i u mladších. Spoléhejme zčásti aspoň na imunitu po covidu, podle mnoha západ. studií je spolehlivěji prokázaná než vakcíny (např. vídeňská univerzita).

6 0
možnosti
PD

jasně, stačí jim stále opakovat...fakt si myslíte, že by to u nás stačilo?

2 0
možnosti
PD

a on vám to snad někdo nutí, drží vás pod krkem?

1 3
možnosti
Foto

Ano nutí, protože podmiňuje očkování svobodnějším pohybem, cestováním za hranice atp.

7 0
možnosti
VB

Ano, proč taková hysterie? Snad proto, že každý výrobce vakcín upozorňuje, že vakcína nechrání každého očkovaného, navíc zvláště u rychle vyvinutých vakcín odborníci tuší, že nemusejí být tak účinné, jak se tvrdilo (ostatně i např. u protichřipkových se zpětně zjistí, že některé měly mimořádně nízkou účinnost). Aby nešlo o masivní porušování práv např. z covidu uzdravených občanů, měl by stát zkoumat u dobrovolníků, nakolik je česká populace imunní prostřednictvím těch uzdravených, kteří si to "odkroutili" někdy s velkými zdravotními problémy, díky nim nemusí stát draze očkovat nejméně 2 milióny lidí (ve skutečnosti jich bude víc, měli menší potíže a nešli k lékaři). A teď aby si za své vlastní peníze ještě pořizovali potvrzení kvůli cestování apod.? Nemusíme očkovat cca 70 % občanů, protože podle odhadů odborníků v řadě západ. zemí má nejméně třetina populace covid-19 již za sebou. A stávající varianty viru nezpůsobují nárůst větších zdravot. problémů ani úmrtí (Švýcarsko monitoruje indickou i nigerijskou variantu aj., ale v pohodě rozvolňuje opatření, aniž by si lidé kvůli např. koncertu či hospodě museli pořizovat test).

1 0
možnosti
FL

Flegr měl dotazník a vyšlo mu, že očkování odmítají lidé méně vzdělaní. Považoval to za pozitivní zjištění, hlupáci budou umírat častěji. Proč je důležitá kolektivní imunita? Očkování chrání jen na 90% a těch 10% (většinou starší populace) právě chrání kolektivní imunita. O ně jde. "Zajímá mě, jestli to přinese všem těm nadšencům, ony slibované výhody." - To už je prokázané, stačí googlit

2 0
možnosti
JP

Jak jste na to přišel? Tzv vakcíny nedávají záruku ani zdraví, ani odolnosti proti té nemoci (lze onemocnět), ani nešíření nemoci dál. Mnozí odborníci varují před očkovanými, kteří šíří produkt nových očkovacích látek - spike protein, kterým ohrožují své okolí. Jediná výhoda očkování je, že politici podporují očkované a pronásledují ty, kteří o očkování nemají zájem.

Zkusím to ještě jednou: Nové očkovací látky nejsou z lékařského hlediska vakcíny. Jsou to pokusné látky s mnohými riziky do budoucna.

1 0
možnosti
LV

Neočkovaní jsou mnohem významnějšími hostitely viru. Čím víc je hostitelů, tím víc je jedinců viru a tím víc je mutací. Čím víc je mutací, tím větší je pravděpodobnost, že vznikne žovotaschopná mutace, která obejde imunitní systém i očkovaných. Tím prokazatelně neočkovaní ohrožují očkované. Zvyšuje se tím pravděpodobnost dalších restrikcí včetně lockdownů, protože čím víc je neočkovaných, tím víc bude pacientů na JIP. Lockdowny ohrožují i očkované, zejména jejich ekonomické aktivity.

Zmiňujete hysterii. Hysterie je však to jediné, co lidem brání nechat se očkovat.

Uznávám Vaše právo neočkovat se a onemocnět. Ale nepodsouvejte mi takové nesmysly, které uvádíte ve svém textu. Je to opravdu stupidní.

2 5
možnosti
AN

kdo chce, ať se nechá očkovat, pak se octne na bezpečné straně. Ale diskriminovat neočkované nemá žádný ospravedlnitelný důvod.

5 0
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1364x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik