Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě překvapují hlášky MUDr. Šmuclera naprosto kolem všeho, ne jenom zubařů.

3 0
možnosti

P45e15t61r 37N45a36u12š

19. 3. 2023 16:43

Opravdu krásně napsané. Jak jsem kdysi uvedl: Kde udělali soudruzi z eNDéeR při přípravě žvastů mistra Šmuclera chybu????

8 0
možnosti

Obávám se, že myšlení páně MUDr. Šmuclera končí cedulí "Hlavní město Praha".

6 0
možnosti

Třeba je ta spousta zubařů v soukromém sektoru. Moje bývalá spolužačka má ordinaci ve středu Prahy.

Co je divného být v soukromu, soukromých řemeslníků je spousta. Jaký je finanční rozdíl mezi soukromým zubařem a zubařem pro pojišťovnu, vždyť pojišťovny nehradí skoro nic.

1 1
možnosti

Asi v tom, že lidé platí zdravotní pojištění. Když si platím paušál na servis kotle a havarijní zásahy, tak také už potom za toto neplatím. Platím až za nadstandardní úkony přesahující podmínky paušálu , tak by to mělo být i ve stomatologii.

1 0
možnosti

J53a60n 12P43a25v53e82l

18. 3. 2023 7:09

Nejsou lékaři obecně. Když jsem se o tom kdysi bavil s jedním kamarádem, říkal mi, že navýšení studentů blokovala Česká lékařská komora

0 0
možnosti

Já si myslím, že to není o počtech studentů.

Problém je spíš s jejich uváděním do praxe. Pokud během studia ovládnou němčinu, či angličtinu - nečekají ani na nějakou atestaci u nás - a raději vyjedou do zahraničí, kde na atestaci nejsou tak přísná hlediska, jako u nás a vydělávají peníze, které jsou v zahraničí obvyklé.

Další problém jsou soukromé kliniky, které ani nepotřebují pacienty na tkzv. pojišťovnu a nemají o ně zájem.

Posledním vážným problémem je skutečnost, že v nemocnicích mají lékaři zaručený vyšší příjem, než v soukromé praxi, kde by si museli nejprve kupovat od bývalých lékařů jejich pacienty, aby na ně mohli pobírat kapitační platby. Tady vyloženě zaspaly zdravotní pojišťovny, které už dlouhá léta ani nechtěly novým praktikům poskytovat smlouvy s odůvodněním, že daný obvod mají pokrytý. Ze dne na den pak nejde situaci změnit, když přestárlého venkovského doktora, klepně pepka.

U zubařů je to podobné.

;-(

4 0
možnosti

Velký problém je opravdu dentální hygiena a prevence. Pak se nedivím, že pokud je celý systém postaven na tom, kolik výkonů má zubař, tolik si vydělá a nikoliv jak zdravé má pacienty, tak pak se nemůžeme divit.

Na druhou stranu stále hodně lidí si lže do kapsy, že se o své zuby stará správně. Proto těch výkonů je pořád hodně.

3 6
možnosti

Do Brna jezdím k zubaři 120 km a tam opravdu není problém zubaře sehnat.

1 0
možnosti

P52e76t59r 83P56r30o53k17o61p

17. 3. 2023 17:15

Tak predevsim je potreba vědět, ze ten pan je hlasna trouba uzke zajmove skupiny. Z tohoto pohledu je nutne jeho stanoviska hodnotit.

13 0
možnosti

Vynechte hlásná a bude to v pořádku.

7 0
možnosti

J61a16n 42R48á88ž

17. 3. 2023 15:59

Zubařů takový dostatek, aby byli všude k dosažení stejně jako pobočky České pošty, nikdy nebude. To je fakt, se kterým nikdo nemůže nic změnit.

K tomu:

1) Ač se to nezdá, tak stomatologie je jedním z fyzicky nejnamáhavějších povolání. Z toho se dá dovodit, že na tento druh medicíny není takový přetlak zájemcům jako je tomu i jiných medicinských oborů.

2) Vybaveni zubařské ordinace stojí dnes několik milionů a kvalitní instrumentářku také neseženete za 40 tis.Kč/měs.

3) Zubařů je nedostatek a tak žádná absolvent nemá jediný důvod, proč by měl jít vykonávat praxi do pohraničního městečka

4) Kdo se podivuje tím, kolik musíme u nás doplácet u zubaře, musí si nejprve zjistit jak je to s pojištěním a doplatky u stomatologických úkonů u nejbližších sousedů, Rakousku, Německu, a přestane se divit. Ale pravdu, ne kecy někoho, kdo tam nežije. Pak se divit přestane

4 3
možnosti

1.na stomatologii je vysoký přetlak zájemců!! Podívejte se na statistiky stoma-fakult. Zájemci totiž neví, jak fyzicky náročná práce to je.

2. Instrumentářku seženete i pod 40t. Ne všechny ordinace jsou v Praze

4 0
možnosti
Foto

Je to prasárna, že člověk si hradí zdravotní pojištění (několik tisíc Kč měsíčně), v něm má mít zahrnutou i stomatologickou péči, ale nemá, zubaře si musí platit sám a ze svého. Měl by být základní standard z pojištění pro všechny zubaře a když někdo chce něco extra, ať si připlatí. A nejen ve stomatologii...

6 2
možnosti

Základní zubní péči ze zdravotního pojištění zajištěnou máte. Samozřejmě u zubaře se smlouvou s pojišťovnou.

5 0
možnosti
  • Počet článků 418
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 1367x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik